2011. 10. 25.

Szarvasgombás csicsóka krémleves

A csicsóka a napraforgók családjába tartozik. Két, két és fél méter magasra is megnő. Több fajtáját különböztetjük meg. Hétköznapi, igénytelen növény, gumója olyan, mint a krumpli. Rendkívül egészséges magas inulin tartalma miatt.
A csicsóka visszafogottabb izével szép párt alkot a szarvasgomba.

Tisztított csicsóka 0,30
vöröshagyma 0,05
szárnyas alaplé 1,-
tejszín 0,05
vaj 0,04
só,bors
A csicsóka hasonlóan viselkedik, mint a burgonya, tehát pucolás után gyorsan oxidálódik.
Kevés vajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a legyalult vagy felszeletelt csicsókát. Megpároljuk, majd felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a tejszínt és leturmixoljuk. Tálaláskor tejszínhabot teszünk a leves tetejére, pár csepp szarvasgomba olajjal meglocsoljuk és vékonyra gyalult szarvasgomba szeletekkel tálaljuk vagy forró olajban kisütött csicsóka chips-szel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése